Instagram

Wednesday, 12 February 2014

Low fodmap brown bread - Düşük fodmap esmer ekmek

Hey guys!
I`m sorry for not having posted for sometime, but I`m back with a gluten-free and lactose-free brown bread recipe! I will not act like the recipe is mine, we simply used the recipe printed on the back of the flour packaging. What I would like to add though, is that make sure you put each of the ingredients at the exact amounts stated and that you follow the instructions word by word. First time we tried we were kinda flexible on the ingredients and it didn`t work out :D

Ingredients:
  • 450g brown bread flour
  • 1/2 tspoon salt
  • 2 tspoon quick yeast
  • 2 tbspoon sugar
  • 350ml warm lactose-free milk
  • 1 tspoon vinegar
  • 2 eggs
  • 6 tbspoons oil

How to make it:
  • Mix together the flour, salt, yeast and sugar
  • In a seperate bowl mix together the eggs, milk and vinegar
  • Combine the two mixtures to form a sticky dough
  • Add the oil and continue mixing
  • Oil the bread tin, place the dough inside, cover and leave to rise for about an hour in a warm place
  • Bake in pre-heated oven at 220°C for 40-45 mins 


Merhaba!
Öncelike uzun bir süredir postlayamadığım için üzgünüm, ancak glutensiz ve laktozsuz esmer ekmek tarifiyle karşınızdayım !:) Tarifin bana ait olmadığını söylemekte fayda var. Un paketinin arkasındaki tarifi kullanarak yaptık. Malzemelerin miktarlarını tam kullanmanız ve tarife bire bir uymanız konusunda ısrarcı olmak zorundayım. Biz bir önceki denememizde biraz serbest davrandık ve hoş olmayan sonuçlarla karşılastık :D

Malzemeler:
  • 450gr glurensiz esmer ekmek unu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 350ml laktozssuz süt
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 yumurta
  • 6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
  • Un, tuz, şeker ve mayayı bir kaba koyun
  • Ayrı bir kapta süt, yumurta ve sirkeyi çırpın
  • İki karışımı birleştirin ve yapışkanımsı bir hamur haline gelene kadar yoğurun
  • yağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin
  • Karışımı hafifçe yağladığınız ekmek kabına dökün, üzerinı örterek kabarması için ılık bir ortamda 1 saat kadar bekletin
  • Önceden ısıtılmış 220°C  fırında 40-45 dakika boyunca pişirin.


No comments:

Post a Comment